Dette må være favoritkagen for tiden:-)
Den er nem, hurtig at røre sammen og alle kan lide den
(ihvertfald i min familie og omgangskreds:-))
300g hvedemel
200g sukker
1 tsk. natron
1 tsk. salt
1 tsk. kakaopulver
3 dl olie
2,5 dl kærnemælk
2 store æg (eller 3 små)
2 tsk. pastafarve / 2 spsk rød frugtfarve
1 tsk. hvid lagereddike
korn af en halv vaniljestang /
1 tsk. vanilije essens
Cream cheese frosting:
500 g Philadelphia flødeost
500 g sigtet flormelis
1 tsk. vanilje essens/ vaniljekorn
evt. lime / citron saft
Med smør:
250 g blødt smør
---------------------------------------------------------
Forvarm ovn til 175 grader C (varmluft)
Smør kageforme / formen med sprayfedt/smør/olie med bagepapir i bunden.
I en stor skål sigtes mel, sukker, natron, salt og kakaopulver.
I røremaskinen piskes olie, æg, eddike, kærnemælk, farve og vanilje til en homogen
væske.
De tørre ingredienser tilsættes og massen røres til det kun lige er blandet.
Bag kagen/kagerne og roter formen undervejs, da alle ovne bager uens:-)
Tjek med en kagepind, den skal være ren når kagen er færdigbagt!!!
Alt efter form og størrelse er bagetid fra ca. 10 min til ca. 30 min.
Cupcake med cream cheese frosting! |
Når kagen er bagt, befries den fra formen efter et par min. og afkøles helt, evt. på et kagegitter.
Imens piskes flødeost,( smør) og flormelis på lavt trin til det er en homogen masse.
Pisk herefter på højt trin i ca. 5 min ( skrab ned indimellem) massen bliver let og luftig:-)
Vanilje tilsættes og piskes kort. Jeg tilsætter gerne lime eller citronsaft til denne frosting!
Frostingen kan dække en 3-lags kage på ca. 23cm Ø.
God fornøjelse;-))
Uhh kunne virkelig godt sætte tænderne i sådan en lige nu !!!
SvarSletHyggehygge
Marianne
HEJSA PASSER OPSKRIFTEN TIL EN SPRINGFORM 26 CM
SvarSletELLER ER DET BEDST AT BAGE DEN I EN BRADEPANDE
MVH NATHALIA :O)
Hej Nathalia. Du kan godt bage den i en 26cm form, men jeg bager som regel flere tynde bunde istedet for et tyk kage. Så er det så let at lægge bunde sammen med cremen:-) God fornøjelse, Betina
SvarSletMums den ser god ud - det er da lige den opskrift der skal testes i mit lille køkken :) Jeg har nemlig lovet min dreng på 5 år at vi skal lave "sukker" sammen i weekenden og han glæder sig Rigtig meget.
SvarSletHilsen
Christina
Den er også GOD, Christina:-) Sådan lidt svampet i det, alle mine unger elsker denne kage og med cream cheese frostingen er den ikke så sød og ret frisk i smagen! Husk at nyde den afkølet;-) Rigtig god bagelyst, kageknuz Betina
SvarSletHejsa
SvarSletKan den bruges som lagkagebunde
Mvh Nathalia :o)
Hej Nathalia og velkommen til:-) Du kan godt bruge denne kage som bunde, de skal jo bare være tynde;-D
SvarSletKageknuz Betina
Hejsa
SvarSletNu har jeg fået bagt kagen i springform 26 cm i 35 min på næst nederste ribbe og den smager rigtig dejlig...lavede nutella-smørcreme og jordbærcreme, det var rigtig godt...Men hvis man skal bruge den til lagkage, vil jeg bage den i en 20cm springform og så lidt længere el tre lagkageforme
Mvh Nathalia
Hej igen:-) Det var godt at kagen blev god, har ikke selv tænkt på jordbærcreme??? Jeg bager en tynd bund på ca. 10 min. Ellers bliver den knastør;-)Betina
SvarSletHej igen igen lol
SvarSletHar du opskriften på skumbanancremen, som du vil dele :o)
Er det varm fløde med skumbananer og husblas :o)
Mvh Nathalia
Ps : Tak fordi du er så sød at svarer,dejlig hjemmeside du har lavet, er virkelig til stor hjælp, kigger herind hver dag super nice
:-)) Jeg har da vist aldrig lavet skumbanancreme??? Men ville da bare prøve mig frem, som til en ganache. Jeg bruger aldrig husblas i ganachen, men det kan du godt:-) Dejligt at du er forbi dagligt, skønt at vide:-D Kageknuz
SvarSletLige i tid til Valentines cupcakes...
SvarSletHej Linda og velkommen til:-)) Jep, vi har ferie på Valentines dag, så jeg må jo hellere forkæle familien;-D
SvarSletHejsa ;o)
SvarSletDet må du undskylde,syntes bare det var på din side jeg så kage med skumbanancreme...
Jeg har nok bare været træt hehe
Mvh Nathalia