torsdag den 17. marts 2011

Hyldeblomstfromage-opskrift

Jeg har en masse opskrifter på fyld til kager, denne smager af sol og sommer, som vi trænger til:-) 
 
Hyldeblomst fromage

Denne opskrift er rigeligt til 2 lag i en 25cm kage.

6 plader husblas
4 stk. pasteuriserede hvider og 4 stk. blommer
4 spsk sukker
2 dl koncentreret hyldeblomst saft
(bruger en god øko saft)
2½ dl piskefløde

Husblas lægges i blød i rigeligt koldt vand.

Pisk blommer og sukker lyst og skummende.

Varm lidt saft og opløs husblas i den lune saft.
Vendes i æggesnapsen (jeg sier saften for at undgå "tyggegummi")
Fløden piskes til skum og vendes i.
Hviderne piskes stive og vendes i blandingen.
Stivner på køl.

Bruges som fyld i kager eller som en let dessert med friske jordbær en varm sommeraften:o)


Denne kage har et lag af let hyldeblomstfromage og
et lag lækker skildpadde-ganache.

2 kommentarer:

  1. Glæder mig til at give mig i kast med dette fyld. Jeg er dog lidt i tvivl om mængden at hvider og blommer... er det 4 bærger eller er der tale om antallet af hvider og blommer, da der er to blommer i et bærger?

    SvarSlet
  2. Hej:-)

    Det er 4 STK. blommer og hvider! Jeg bruger også altid dem med to stk i;o) God fornøjelse, Betina

    SvarSlet