lørdag den 9. april 2011

Mazarinbunde-opskrift

Jeg må tilstå at jeg elllskeer denne opskrift,
dels pga. marcipanen og fordi det bliver de
lækreste saftige bunde.
Opskriften består af en rørt mazarinmasse og 
en pisket lagkagemasse.

Mazarinmasse:

150 g marcipan
150 g smør
150 g sukker
150 g æg
50   g hvedemel
Marcipan og sukker arbejdes sammen, tilsæt smør af 3 gange, rør et æg i
ad gangen og tilsidst vendes melet i til en homogen masse.  
(I røremaskinen bruger jeg min rørespade)

Lagkagebunde:

8 æg
200 g sukker
125 g mel
125 g kartoffelmel
6 g bagepulver
Æg og sukker piskes til fuld volumen i ca. 10min.
Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes sammen og vendes i æggemassen.
Vend lagkagemasse sammen med mazarinmassen.
(forsigtigt for ikke at slå luften ud af massen)

Dejen bredes ud på bagepapir i ca. 1 cm tykkelse og bages i ca. 8min på 180 grader.
Med lagkagering stikkes de ønskede bunde ud/ skær bundene i ønsket størrelse. 
Dejen kan også hældes i papirforet form og bages i ca. 23min ved 180 grader.
Når den er afkølet, kan den deles i ønsket antal bunde.

Vil du være i god tid, kan bundene bages og fryses indpakket i op til 3 måneder i forvejen.
God fornøjelse:-)
Når vi fejrer fødselsdag her i huset, er dette den mest brugte bund -
 man er vel en marcipangris!!!

3 kommentarer:

  1. Sikke en skøn blog du har her - jeg har skyndt mig at melde mig som fast læser. Jeg er selv nybegynder med de kreative kager, men vil gerne lære en masse mere.
    Du er velkommen til at kigge forbi min blog på www.tantesoed.blogspot.com - jeg har en give away for nye læsere med 2 bif-billetter.
    God påske og jeg glæder mig til at følge med her
    Marianne fra Tante Sød

    SvarSlet
  2. Hej Marianne og velkommen her i kageuniverset:o)
    Jeg skal nok kigge forbi dig ;-) Rigtig god påske
    Kageknuz Betina

    SvarSlet
  3. Hvor meget rækker opskriften til fx hvilken strl springform eller hvor mange x bradepande? Jeg skal lave en reveal cake og skal helst lave nok dej en gang, så jeg rammer samme farve

    SvarSlet