tirsdag den 24. januar 2012

Opskrift på Baileysis-Islagkage

Jeg har da helt glemt at poste vores nytårsdessert
altså den fra sidste år;-D
Jeg har jo en ismaskine og samtidig købte
jeg en bog fra Ismageriet.
Til jer der aldrig har været forbi butikken
på Amager, kan jeg kun sige: Prøv det!!!
Men anyway, så faldt valget på Bailey is.
Bunden er en fragilitè bund-marengs og hasselnødder.
Baileyis smager dejligt og ikke for meget af sprut;-)
Du får opskriften som godt kan bruges uden en ismaskine,
du skal så bare huske at røre hver halve time, i 2 timer. 
Brug en gaffel til at skrabe kanterne ned og
pisk med røremaskine eller piskeris!
Efter de første 2 timers frysning, køres ismassen i røremaskinen
i et par min , til den er lind og cremet. Blandes med den 
ønskede smagstilsætning og herefter fryses den.
Her kommer så opskriften på Bailey isen:

1 L. base ( kommer lidt længere nede) :-)
100g blød nougat
1 dl Baileys

Grundopskrift på is-base:

1 L. sødmælk
4g Cremodan (Specialkøbmanden)
Alternativt 8 blade husblas eller 8 g Melatin uden konservering:
40g Dextrose (Specialkøbmanden)
100g skummetmælkspulver (Superbest el. Specialkøbmanden)
200g sukker
30g flydende glukose (Morten Heibergs fra Kvickly)
3 stk. past. æggeblommer
1 dl piskefløde
1 knivspids salt

Vej alle ingredienser af og læg evt. husblas i blød i koldt vand.
Cremodan eller Melatin blandes grundigt med sukkeret.

Mælk, piskefløde, skummetmælkspulver og glukosen varmes
op til ca. 40 grader C, salt, Cremodan og sukker tilsættes under omrøring.
Derefter æggeblommerne. Massen varmes op til 84 grader C, 
brug et sukkertermometer:-) under konstant omrøring!!!
Massen hældes i en kold skål, fryseposer eller kander og stilles
på køl i min. 4 timer-optimalt 12-24 timer!
Dette er basen:-))

Nougat og Baileys smeltes sammen og køles af:
Blandingen tilsættes basen og køres på ismaskinen.
Uden ismaskine-følg ovennævnte opskrift!
Det tog min SIMAC GC6000 - 35min at fryse isen
før den kom oven på den bagte afkølede bund.
Pga. alkoholindholdet er denne is lidt længe om at blive 
hård som is, derfor lav den dagen før eller ugen før;-))
Denne islagkage fik et lag vaniljeis øverst med
hvid høvlet chokolade på toppen.

3 kommentarer:

  1. Kan man smage forskel hvis man brug melatin vs cremodan?

    SvarSlet
  2. Hej Sheryl. Det kan jeg desværre ikke svare dig på, da jeg kun har brugt Cremodan. Men jeg tror det nu ikke:-)) Men du er velkommen til at skrive hvordan det gik:-)) Kageknuz Betina

    SvarSlet