mandag den 1. april 2013

Harekillinger og påskeæg

Helt impulsivt fik vi gæster til en dejlig
påskefrokost/aften og jeg havde lige lavet
"rom kugledej".
Derfor måtte jeg lige prøve at lave
nogle små søde ting til desserten.

 Jeg havde ca. 800 g chokoladekage
der blev smulret i en skål, tilsatte chokoladeganache af 
250 g fløde og 250 g lys Callabaut chokolade og ca. 1/2
dl Malibu rom.
Æggene er romkugledej dyppet i mørk chokolade
og penslet med små hvide chokolade dråber:-)
Det blev formet til store æg og sat på køl 
for at stivne. Efter en times tid i køleren
rullede jeg marcipan ud og skar et stykke
der passede til ægget og pakkede det ind.
Derefter penslede jeg hvid chokolade på
så det lignede pels og lavede hale, ører og ben
af marcipan og gav dem et lag hvid chokolade.
Øjne er sorte dragékugler og næsen er fondant:-)
Sådan så den ud indeni - 
vi fik vaniljeis, friske jordbær og 
lun Dulce de Lerche til:-)

Den klat kage der ligger uden "indpakning"
er også "romkugledej" - bortset fra
at jeg lavede lidt med Baileys;-)

   God Påske!

 

2 kommentarer:

  1. Mmm jeg eeelsker romkugler! Og de her jo ovenikøbet nuttede!

    SvarSlet
  2. Mmmmm, det gør jeg også;-) Og tusind tak for kommentaren Edith:-))

    SvarSlet