onsdag den 13. august 2014

Eskimois - Opskrift

Eskimo is!!! 
 Som dengang man som barn stod på tanken og ikke kunne vælge
 hvilken is man skulle have:-)) 
Jeg ved ikke hvordan I har det med solbær, men måske er det 
fordi at min mor havde tonsvis af solbærbuske og vi plukkede 
og plukkede og altid havde hj. lavet solbær saft eller 
i hvert fald til vi 3 tøser havde drukket det;-) 

Og solbær marmelade lavede hun også. 
Men sjovt nok er det ikke noget jeg har "taget" med mig 
da jeg forlod mit barndomshjem. 
Solbær, føj -eller ikke helt føj, men gået udenom har jeg. 
 Og så er det jo lidt skørt at jeg bare ELSKER ELSKER ELSKER 
kombinationen af solbær med is??? 

Men sådan har jeg det også med Ketchup, selvom det jo "bare" er tomater -
som jeg elsker, så hader jeg ketchup:-))
 Men any how, så har jeg spist en portion af den hjemmekørte Eskimo is
 og den bringer alle de barndomsminder tilbage:-) 
Prøv den, du vil ikke blive skuffet - I promise;-D
Når isbasen er kørt i enten ismaskine eller frosset uden og er klar, 
smeltes lidt mørk chokolade. 

Jeg har brugt ca. 100 gram mørk Callabaut, den skal tempereres - 
for letheds skyld kan man bruge Odense knapper.
Denne chokolade fordeles nemt i et lille cornet af bagepapir, 
for nemheds skyld kom jeg også solbærmarmeladen i et cornet. 

Jeg fordelte en god portion solbær og halvt så meget chokolade 
over halvdelen af isen og lavede swirls med en palet på højkant.

Resten af isen fordelte jeg ovenpå og endnu en omgang chokolade og solbær.
Har du ikke cornetter så er en teske lige så god.

Når du er tilfreds med isen skal den i fryseren i mindst 4 timer.
Velbekomme;-))

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, er det ikke bare en glemt is-kærlighed:-)) Jeg har lavet den et par gange så har stadig en bøtte på frys:-) Du er velkommen til Jylland, Louise;-)) Mange kageknuz Betina

      Slet