lørdag den 26. februar 2011

White mudcake

Denne opskrift er en svampet og fyldig hvid chokoladekage-
tyk som vandet i Mississippi - deraf navnet "mudcake".
Denne opskrift findes også i en mørk udgave, 
som kan findes på et utal af andre kageblogs:o)

Ingredienser:  Til en 20cm form, foret med bagepapir eller 
smurt med fedtstof med bagepapir i bunden!

200g        hakket hvid chokolade, (jeg bruger de små knapper fra Callabaut)
440g       sukker, gerne rørsukker, da det giver en mere intens smag!
250g       smør
1               stang vanilje - jeg bruger de fede saftige stænger fra Tahiti.
300g       mel - øko mel fra kornkammeret.
1 tsk        bagepulver
1 1/2tsk  revet citronskal - Ja, den SKAL være økologisk!!! 
                Kan bruge en spsk citronsaft/ limesaft istedet!
250ml    mælk
2              store økologiske æg
1: Smelt smør, sukker og chokolade sammen med mælken. 
    Lad det køle af i 15min.
2: Æg piskes med citronskal i massen. 
     Mel og bagepulver sigtes og piskes i.
3: Kagen bages ved 160 grader i ca. 90-120 min (ja,bagetiden er rigtig!)
4: Kagen afkøles helt, før den kan flækkes eller overtrækkes.

Jeg har bagt cupcakes af denne opskrift,
så er bagetiden ca. 18min.
Husk at alle ovne er forskellige, så prøv at mærke
på dem når der er gået 12-15min.
De skal gi efter ligesom når du trykker på en madras :o)
Rigtig god fornøjelse

10 kommentarer:

  1. hej betina
    de 160grader er det i alm ovn eller varmluft
    knus pia

    SvarSlet
  2. Hej Pia.

    Jeg har brugt varmluft:o)
    Til Lynetkagen bagte jeg to bunde istedet for at bage en og så dele. Disse mindre kager fik kun 40min og var virkelig saftige og lækre. Bare du husker at prøve om den er bagt før tiden er gået, tror den bliver tør hvis den får for længe. Husk alle ovne er forskellige og at en større eller mindre kage har anden bagetid! God bagelyst;-)

    SvarSlet
  3. hej betina
    mange tak for dit hurtige svar.
    knus pias

    SvarSlet
  4. Velbekommen da:o) Skriv endelig hvordan det gik.
    Kageknuz

    SvarSlet
  5. Hej Betina! Tak for en fin side med gode opskrifter og idéer... Skal lige spørge om du tror det bliver for heftig en kage hvis jeg bruger 2 lag "Min bedste chokoladekage" og 1 lag white mudcake med hindbærmousse og tobleronecreme i? Har ligeledes tænkt mig at bruge marcipanfondant til at overtrække med, så det bliver mange dybe smage...

    SvarSlet
  6. Hej Sine. Selv tak ;o)
    Jeg tror at det vil blive en ret tung kage, for white mudcake er lidt tung og med tobleronecremen, ville jeg tro den kan blive vammel og "for meget" hvis du forstår. Jeg ville hellere bruge en alm. lagkagebund istedet for mudcake og så lave den bedste chokoladekage som tynde bunde. Men det er jo en smagssag, jeg ville også lave hindbærmoussen til den lidt syrlige side, når også der skal marcipan på! Go fornøjelse, Betina :o)

    SvarSlet
  7. Tak for en super lækker opskrift! jeg har brugt den til en kage og hvis du gerne vil se/læse mere så se her ;
    http://www.dinah.dk/?mingleforumaction=viewtopic&t=4

    Igen super mange gange tak for en lækker opskrift :)!
    (Jeg har linket tilbage til din opskrift)

    SvarSlet
  8. Dinah@ selv tak da:-) Dejligt at du kan lide den-et godt alternativ til den alm. chokoladekage, ikk´?
    Dit link virker ikke men jeg skal nok finde frem til dig alligevel;-) Kageknuz Betina

    SvarSlet
  9. Jeg drømmer om at lave bunde af denne her. Men hvad vil du sætte til så den ikke bliver alt for sød??
    Hindbærmousse, lidt syrligt og???

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa:-) Jeg kunne både finde på at sætte hindbær til, med friske bær i, ville det blive himmelsk;-) Men også en lime fromage eller måske en skovbær fromage:-) Evt. kan du tilsætte lidt limesaft til kagen, fro lidt mere syre:-) Jeg har spist denne kage med Nutella, det er altså også gangbart:-)) Rigtig god fornøjelse, kageknuz Betina

      Slet