Denne opskrift er en svampet og fyldig hvid chokoladekage-
tyk som vandet i Mississippi - deraf navnet "mudcake".
Denne opskrift findes også i en mørk udgave,
som kan findes på et utal af andre kageblogs:o)
Ingredienser: Til en 20cm form, foret med bagepapir eller
smurt med fedtstof med bagepapir i bunden!
smurt med fedtstof med bagepapir i bunden!
200g hakket hvid chokolade, (jeg bruger de små knapper fra Callabaut)
440g sukker, gerne rørsukker, da det giver en mere intens smag!
250g smør
1 stang vanilje - jeg bruger de fede saftige stænger fra Tahiti.
300g mel - øko mel fra kornkammeret.
1 tsk bagepulver
1 1/2tsk revet citronskal - Ja, den SKAL være økologisk!!!
Kan bruge en spsk citronsaft/ limesaft istedet!
Kan bruge en spsk citronsaft/ limesaft istedet!
250ml mælk
2 store økologiske æg
1: Smelt smør, sukker og chokolade sammen med mælken.
Lad det køle af i 15min.
2: Æg piskes med citronskal i massen.
Mel og bagepulver sigtes og piskes i.
Mel og bagepulver sigtes og piskes i.
3: Kagen bages ved 160 grader i ca. 90-120 min (ja,bagetiden er rigtig!)
4: Kagen afkøles helt, før den kan flækkes eller overtrækkes.
Jeg har bagt cupcakes af denne opskrift,
så er bagetiden ca. 18min.
så er bagetiden ca. 18min.
Husk at alle ovne er forskellige, så prøv at mærke
på dem når der er gået 12-15min.
på dem når der er gået 12-15min.
De skal gi efter ligesom når du trykker på en madras :o)
Rigtig god fornøjelse
hej betina
SvarSletde 160grader er det i alm ovn eller varmluft
knus pia
Hej Pia.
SvarSletJeg har brugt varmluft:o)
Til Lynetkagen bagte jeg to bunde istedet for at bage en og så dele. Disse mindre kager fik kun 40min og var virkelig saftige og lækre. Bare du husker at prøve om den er bagt før tiden er gået, tror den bliver tør hvis den får for længe. Husk alle ovne er forskellige og at en større eller mindre kage har anden bagetid! God bagelyst;-)
hej betina
SvarSletmange tak for dit hurtige svar.
knus pias
Velbekommen da:o) Skriv endelig hvordan det gik.
SvarSletKageknuz
Hej Betina! Tak for en fin side med gode opskrifter og idéer... Skal lige spørge om du tror det bliver for heftig en kage hvis jeg bruger 2 lag "Min bedste chokoladekage" og 1 lag white mudcake med hindbærmousse og tobleronecreme i? Har ligeledes tænkt mig at bruge marcipanfondant til at overtrække med, så det bliver mange dybe smage...
SvarSletHej Sine. Selv tak ;o)
SvarSletJeg tror at det vil blive en ret tung kage, for white mudcake er lidt tung og med tobleronecremen, ville jeg tro den kan blive vammel og "for meget" hvis du forstår. Jeg ville hellere bruge en alm. lagkagebund istedet for mudcake og så lave den bedste chokoladekage som tynde bunde. Men det er jo en smagssag, jeg ville også lave hindbærmoussen til den lidt syrlige side, når også der skal marcipan på! Go fornøjelse, Betina :o)
Tak for en super lækker opskrift! jeg har brugt den til en kage og hvis du gerne vil se/læse mere så se her ;
SvarSlethttp://www.dinah.dk/?mingleforumaction=viewtopic&t=4
Igen super mange gange tak for en lækker opskrift :)!
(Jeg har linket tilbage til din opskrift)
Dinah@ selv tak da:-) Dejligt at du kan lide den-et godt alternativ til den alm. chokoladekage, ikk´?
SvarSletDit link virker ikke men jeg skal nok finde frem til dig alligevel;-) Kageknuz Betina
Jeg drømmer om at lave bunde af denne her. Men hvad vil du sætte til så den ikke bliver alt for sød??
SvarSletHindbærmousse, lidt syrligt og???
Hejsa:-) Jeg kunne både finde på at sætte hindbær til, med friske bær i, ville det blive himmelsk;-) Men også en lime fromage eller måske en skovbær fromage:-) Evt. kan du tilsætte lidt limesaft til kagen, fro lidt mere syre:-) Jeg har spist denne kage med Nutella, det er altså også gangbart:-)) Rigtig god fornøjelse, kageknuz Betina
Slet