lørdag den 22. marts 2014

How To : At lægge en kage sammen fromage/ creme:-)

Hvordan gør man og hvad skal man bruge???

Vi har vist alle hver vores måde at gøre ting på,
her viser jeg hvordan jeg lægger kager sammen
og smører op.

 Jeg bruger en kage plade eller et fad, lægger 
nederste bund  på og forer min samlering med kageplast. 
Det er en strimmel der 
fåes i 1 meter styks eller ruller.
Til denne kage har jeg lavet en Toblerone creme, 
hindbærfromage og neutralfromage. Ja, indrømmet - jeg køber neutralfromagen, da jeg endnu ikke har fundet en opskrift
jeg synes om og så ved jeg at dette virker:-)
Jeg har vist nævnt det et par gange før, men jeg er 
modstander af smørcreme!!!
Smør, i mit tilfælde Lurpak, bruger jeg KUN i kagebunde, 
ikke til at smøre op med. Nå, et lille sidespor.....
 Jeg sprøjter en lille kant af neutralfromage ( NF) og
glatter det let med min lille spatel.
 Så kommes hindbærfromagen på i et pænt lag, 
her bruger jeg
engangs sprøjteposer, da det er hurtigt og 
fromagen fordeles ligeligt;-)
 Næste bund på og pres let. Jeg prøver at få den så lige som 
muligt, men det er nok perfektionist-genet der taler;-)
 Toblerone cremen fordeles ligeså, efter en kant af NF.  
Her har jeg brugt 300g Toblerone til 1/2 L. fløde 
og 2 blade husblas.
Sidste bund kommes på og kagen kommer på køl i min. 1 time. 
Jeg laver som regel kagen om aftenen så den sætter sig.
Når kagen har sat sig, fjerner jeg både samlering og kageplast.
 Jeg bruger den lille palet til at fordele NF på siderne
og den store palet til toppen. Jeg kører altid paletten i fromagen,
ellers risikerer man at ødelægge sine bunde;-)
 Jeg bliver ved til jeg er tilfreds, og stiller kagen på køl
så fromagen lige får sat sig.
 Jeg koger lidt vand og stiller den store palet ned og 
blive varmet op-dette kan også gøres under den 
varme hane, men jeg synes dette er et hit:-)
 Jeg tager min palet, tørrer af for vand og kan nu 
glatte topog sider, for hver gang jeg har glattet dypper 
jeg paletten, tørrer af og glatter indtil jeg er tilfreds. 
Her finder du hurtigt ud af hvor længe 
dette kan tage;-)) Jeg har med tiden lært at du kan få 
glattet den helt, når du har lagt fondanten på.-)
 Med en flødekage, er det vigtigt at arbejde hurtigt, 
da den max. må stå ude i 3 timer - her skal man jo også lige 
tænke på at kagen skal serveres og evt. gemmes rester:-)
Jeg har taget ca. 1,1 kg Wilton fondant som jeg 
har æltet godt, noget skal æltes mere end andet-
Satin Ice er for-æltet, så der skal 
ikke æltes lige så meget. Men hvis din fondant krakelere, 
er det næsten sikkert at du ikke har æltet nok, 
eller/og brugt for meget Maizena til udrulning!
 Jeg har rullet min fondant ud med den store roling pin 
med afstandsringe, når jeg har str. jeg skal bruge tager jeg 
ringene af og ruller lidt mere.
Tilsidst bruger jeg en smoother til at glatte fondanten yderligere:-) 
Dette foregår i cirkulære bevægelser;-)
 Fondanten ruller jeg forsigtigt op på rullepinden 
og lægger over kagen.
 Jeg starter altid med at glatte toppen, så evt. luft kan 
komme ud før jeg glatter kanten;-) 
Med cirkulære bevægelser kan toppen glattes
fuldstændigt, men husk jo bedre opsmøring, jo glattere kage:-)
 Jeg arbejder mig nedad på kagen, så med en "cuppet" hånd
glatter jeg fondanten ind til kagen, ikke noget med at trække,
så kan fondanten gå i stykker:-( 
Så med håndfladerne hele vejen ned, jeg tager et par cm af 
gangen og gør det hele vejen rundt, før jeg arbejder nedad;-)
 Jeg bruger smootheren til at glatte siderne, det kunne jeg 
så bare ikke lige tage et billede af i processen:-)) 
Tilsidst bruger jeg en skarp
kniv til at skære den overskydende fondant af. 
Her er der brugt en lille urtekniv. Nogle bruger pizzahjul 
og andre bruger en formue på en smart dims, 
men der er ingen grund til at spille penge på det-
gem dem til nogle fede silicone moulds eller udstikkere;-))
 Den færdigt overtrukne kage, klar til pyntning. 
Men NF får du ikke en snorlige topnotch kant, men gør 
det egenligt noget? Jeg synes ikke det gør noget at man 
kan se at man kan spise kagen;-))
 Skal der Diamond mønster på siden, som denne kage skulle have,
så kan du bruge en linial eller som mig, en Patchwork cutter
til at klare jobbet. Det er hurtigt og nemt;-)
Med et af mine værktøjer, aner ikke hvad den hedder, 
laver jeg en lille fordybning ved hvert kryds, 
lidt lim og en sukkerperle. Færdig:-)
 Lige et billede med perler, lim og pensel.

Jeg håber at min lille How To kan gøre det nemmere at begive sig
ind i kagernes verden. Rigtig god fornøjelse:-)

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tusind tak for din feedback Tante;-)) Dejligt hvis den kan hjælpe ude i "kageland" :-)) Kageknuz Betina

      Slet
  2. Hvor køber du din neutralfromage?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa. Jeg køber det hos www.Kagebutikken.dk De har andre fromager også, og har prøvet en del af dem, de smager lige så godt, som hvis du selv laver med frosne bær eks.:-) Kagehilsen Betina

      Slet