mandag den 21. april 2014

Sommerlækker jordbærtærte og opskrift:-)

En sommerlækker jordbærtærte vi har spist på terrassen i dag:-) 
Solen skinner, ungerne leger i haven og vi har fejret mandens fødselsdag sammen med svigermor. 
Jeg har brugt Mette Blomsterbergs opskrift fra bogen " Søde sager". 
Jeg har penslet bunden med lys chokolade og lagt en råcreme ovenpå. 
Derefter har jeg skåret jordbær i skiver og lagt i mønster. 
Tilslut har jeg drysset hakket pistacie udover. 

Jordbær tærte med kransekagekant: 

Til 2 stk. tærter ca. 24 cm
Mørdej:
300 g mel
150g tempereret smør
100 g flormelis
1 æg str. L
Alt æltes sammen og lægges på køl i 1/2 time.
Mørdejen rulles ud i lidt mel ca. 4mm tykt og lægges i tærtefadet. 
Kanten trykkes ren. Evt. overskydende mørdej kan bruges til 
Napoleonshatte ellers Medaljer;-)
Jeg har et fad med løs bund, det er meget nemt at arbejde med, 
når kagen er bagt;-)
Mazarinmasse:
250 g Marcipan
150 g sukker
100 g tempereret smør
2 æg str. L


Ælt marcipan og sukker sammen, jeg bruger min 
kagespade på Mr. Kenwood;-)
Tilsæt smør lidt af gangen. 
Når alt smør er æltet ind tilsættes ægget ligeledes lidt af gangen.
Jeg kommer mazarinmassen i en sprøjtepose og fordeler i de to forme.
De bages ved 180 grader i ca. 10 min. til de er gyldne. Lad afkøle let.


Kransekagemasse:
200 g Marcipan
75 g rørsukker, alm. sukker kan også bruges;-)
45 g æggehvide, Ca.1 bæger past. æggehvide


Rør sukker og æggehvide sammen og lad stå i en halv 
time for at opløse sukkeret.
Massen æltes ind i marcipanen lidt efter lidt, også her bruger 
jeg kagespaden på Kenwood;-)
Når den er ensartet kommes den op i en sprøjtepose med tyl.

Sprøjtes på den halvt bagte mazarinbund langs kanten. 
Bages ved 190 grader i ca. 6-8 min til de er gyldne.

Tages ud, afkøles let og befri dem fra formene.


Jeg laver gerne en gl. dags råcreme til vores jordbærtærte 
og den laves sådan her:


1/2 bæger past. æggeblomme
1 lækker fed Vaniljestang
Flormelis til en tyk æggesnaps.


Det hele røres sammen til det har en lidt tyk konsistens.
Blandes med ca. 3 dl stift pisket flødeskum, 
jeg pisker fløden ret stiv, da råcremen "fortynder" den igen:-)

Jeg smelter lidt chokolade og smører på den kolde tærte 
før jeg lægger creme på. 
Derefter er det kun at pynte med en masse lækre røde bær 
og evt. et drys hakket nødder eller chokolade.

Rigtig god fornøjelse og Bon Appetit:-))

Ingen kommentarer:

Send en kommentar